Mnoho ľudí uprednostňuje použitie dreva pri stavbe ich terasy, pretože má veľmi prirodzene atraktívny vzhľad. Decking – terasová podlaha z dreva, je ideálnym riešením. Ak stále váhate, možno vás týchto 5 dôvodov, prečo si vybrať drevenú podlahovú krytinu, presvedčí.

1.   Prirodzený vzhľad dreva

Tu nie je potrebné hovoriť viac. Drevo je drevo. Na rozdiel od iných podláh, drevo nepotrebuje byť zdobené alebo vylepšované, pretože už samo o sebe je krásne, živé a atraktívne. Vďaka svojej prirodzenej kráse sa nebudete musieť obávať, že budete tráviť hodiny dizajnovaním terasy, drevo to v podstate urobí za vás a terase dodá útulnosť.

2.   Pevnosť a trvanlivosť materiálu

Ďalším dôvodom, prečo sa rozhodnúť pre drevenú podlahu, je jej pevnosť a odolnosť. Použitie dreva zaistí, že vaša palubovka nepovolí a nevylomí sa, aj keď na ňu bude kladená veľká váha a bude často využívaná. Drevo zvážte najmä vtedy, ak plánujete na terasu umiestňovať nábytok, ťažší gril alebo iné dekorácie.

3.   Jednoduchá údržba

Môžete si byť istí, že decking nebude vyžadovať veľa úsilia pri čistení. Je to preto, že drevo vyžaduje počas svojej životnosti len veľmi malú údržbu. Stačí, ak raz, ideálne dva krát za sezónu palubovku dôkladne umyjete a ošetríte olejom. Odporúča sa tiež chrániť palubu pred priamym slnečným žiarením tak, že na ňu postavíte tienidlo. To ochráni drevo aj pred vlhkosťou v dôsledku dažďa.

4.   Veľký výber drevených panelov

Drevené paluby môžu byť vyrobené z rôznych druhov dreva. Môžete si tiež vybrať zo širokej škály povrchových úprav, vďaka čomu získa vaše drevo jedinečný vzhľad. Keďže možnosti a rozmanitosť, ktoré máte k dispozícii, sú nekonečné, nepochybne nájdete niečo, čo doplní váš záhradný nábytok a celkové prostredie vášho balkónu alebo terasy.

5.   Cenová dostupnosť

Okrem vyššie uvedených výhod by ste mali zvážiť výber terasy z tvrdého dreva aj preto, že decking je cenovo dostupná a vzhľadom na dlhú životnosť je to investícia, ktorá sa časom vráti.

Ak vás tieto výhody zvádzajú k dreveným podlahám na terasu alebo balkón, kontaktujte nás.