Drevené parkety vytvárajú mimoriadne útulnú atmosféru. Parketové podlahy sú zvyčajne vyrobené z rôznych druhov dreva a často sú položené v jednotnom geometrickom vzore. Ak hľadáte nadčasovú podlahu, drevené parkety môžu byť pre vás správnou voľbou.

Drevené podlahové parkety sa kladú po stáročia. Sú veľmi obľúbené pre svoju kvalitu aj vzhľad. Zmena štýlu v interiéri im nevadí, pretože podlahy z tvrdého dreva sú absolútna nadčasová klasika v interiérovom dizajne. Pri správnej starostlivosti môže drevená podlaha vydržať desaťročia. Drevené parkety starnutím zvyšujú cenu nehnuteľnosti.

Výhody drevených parkiet

1. Vždy vyzerajú atraktívne: nepravidelný alebo jemne zrnitý povrch podlahy z tvrdého dreva vyzerá fantasticky a pôsobí živo a noblesne. Olej na drevo, vosk alebo lak – to všetko dokáže vzhľad parkiet oživiť aj po rokoch.

2. Pohodlná a zdravá podlaha: drevená podlaha je bez škodlivých látok a reguluje vnútornú klímu. Prebytočná vlhkosť zo vzduchu je absorbovaná a uvoľnená vďaka štruktúre drevených podláh s otvorenými pórmi.

3. Odolnosť: či už masívne, alebo viacvrstvové, parkety sú 100 % drevené, a preto majú vysokú odolnosť. Z hľadiska ekologickej rovnováhy by ste si na pokládku podlahy z tvrdého dreva mali zvoliť domáce druhy dreva, ako je buk, jaseň alebo dub.

4. Údržba: čím je drevo drevenej podlahy zložitejšie, tým je povrch odolnejší. Nohy stoličky, topánky na vysokom opätku alebo pazúry nezanechávajú takmer žiadne stopy. Ak by však mali byť v určitom okamihu viditeľné stopy, jemne ich obrúste a znovu naolejujte alebo nalakujte – a budú vyzerať ako nové!

5. Jednoduché čistenie: parkety utrite mierne navlhčenou a mäkkou handričkou na podlahu alebo povysávať a hotovo! Na dokonalé vyčistenie postačí niekoľko kvapiek špeciálneho čistiaceho prostriedku na drevo.

6. Ideálne pre alergikov: položenie drevených podláh je ideálne najmä pre alergikov, pretože po prvé, drevené podlahy neobsahujú alergénne látky. A po druhé, ako už bolo spomenuté, tiež sa veľmi ľahko čistia od prachu.

Ekologická novinka sú drevené podlahy z recyklovaného dreva

Recyklované drevo je najnovším trendom v oblasti podláh. Pre svoju všestrannosť je čoraz obľúbenejšia. Tento typ podlahy je vyrobený zo starých budov. Segmenty sú oddelené podľa ich typu. V závislosti od toho, kde sa našli, môžu byť kusy rôzneho veku a typu. Väčšina starého dreva pochádza z duba alebo buka. Tento typ podlahy je neuveriteľne všestranný a je vhodný do domácností aj firiem.

Vytvorte prirodzenú atmosféru vo svojom dome alebo na pracovisku. Prvotriedna drevená podlaha je vhodnou voľbou pre každého, kto si potrpí na kvalite a chce mať vo svojom domove útulný pocit. Vďaka svojej pôvodnej vôni a drevenému povrchu je podlaha z tvrdého dreva veľmi všestranná a ponúka množstvo výhod.