Je laminátová podlaha vhodná k domácim miláčikom? To je otázka, ktorú nám často kladú mnohí zákazníci pri výbere novej podlahy. Chápeme, výber správnej podlahy je dôležitý pre vás aj pre vášho domáceho maznáčika.

Pri výbere podlahy určite riešite bezpečie. Jednou z obáv pre majiteľov domácich zvierat je, že laminát je šmykľavý. Nie je to pravda, laminát je šmykľavý, iba ak použijete nesprávne leštiace prostriedky. Ak budete laminát čistiť správne, labky vašich miláčikov budú v pohode.

Navyše, psy a mačky môžu byť alergické na roztoče a vlákna kobercov. Preto určite hľadajte podlahu, ktorá sa ľahko čistí a nehromadí sa na nej prach. To robí z laminátu dobrú voľbu pre zdravie vašej rodiny.

Vysoká odolnosť laminátu proti škrabancom

Ak máte domáce zvieratko, určite riešite aj škrabance a odolnosť podlahy voči poškodeniu.  Laminátové podlahy sú veľmi odolné a aj keď budú vystavené pazúrikom, dlhodobo si zachovajú svoj vzhľad. Pri prípadnom poškodení je laminát ľahko opraviteľný. Laminát je odolný voči pachom, takže ak by mal váš miláčik “nehodu”, nemusíte sa báť zápachu v byte. Po vyčistení mláčky sa stratí.

Nevýhodou laminátu je, že nie všetky laminátové podlahy sú vodeodolné. Vystavenie vlhkosti môže vašu podlahu ľahko poškodiť, a teda musíte dávať pozor, aby váš miláčik nerozlial vodu či neurobil mláčku. V prípade, ak sa tak stane, je potrebné vodu rýchlo utrieť a podlahu vysušiť. Riešením by mohol byť voduodpudivý laminát.

Ktorá podlaha je najlepšia pre domácich miláčikov?

Myslíme si, že najlepšia podlaha pre domáce zvieratá je luxusná vinylová podlaha. Vinylové podlahy sú zakončené pevnou vrstvou odolnou voči poškriabaniu, ktorá odoláva neustálemu klepaniu pazúrov. Je viac mäkká na chodenie a je vysoko vodeodolná. Kontaktujte nás a naši experti vám pomôžu vybrať najlepšiu podlahu pre váš domov.