Vinylová podlaha je veľmi odolná, a tak veríme, že naše tipy na opravu poškodenia nebudete potrebovať celé roky. Nehody sa však stávajú a v prípade, že sa vaša podlaha na niektorých miestach poškodí, oprava je veľmi jednoduchá a zvládnete to aj svojpomocne. Máme pre vás praktické rady.

Ako opraviť drobné praskliny na vinylovej podlahe

Ak chcete opraviť menšie trhliny, začnite čistením všetkých nečistôt. Potom poškodenú oblasť jemne umyte teplou vodou, aby ste sa zbavili akéhokoľvek povrchového filmu, a dôkladne osušte. V tomto bode by ste mali otvoriť okná, aby ste miestnosť dostatočne vyvetrali. Jemne nadvihnite trhlinu a pomocou špachtle rozotrite trochu lepidla na vinyl pod okraj trhliny. Pevne zatlačte na oblasť a môžete prelepiť trhlinu páskou alebo miesto zaťažte, aby trhlinka rovnomerne vyschla. Keď lepidlo zaschne, vaša vinylová podlaha by mala byť ako nová!

Ako vymeniť kus vinylovej podlahy

V prípade, ak má prasklina zubaté okraje a je príliš veľká na to, aby ste ju opravili jednoduchým prilepením, budete musieť túto časť podlahy vymeniť. Začnite tým, že si pripravíte novú dosku vašej podlahy alebo kúpite takú, ktorá ladí. Potom použite nožík na prerezanie vrstiev vinylu a poškodenú časť odstráňte. Odstráňte staré lepidlo z plochy pod podlahou, a potom pomocou špachtle naneste čerstvú, rovnomernú vrstvu lepidla na vinylové podlahy. Nakoniec pevne pritlačte novú časť vinylu a nechajte lepidlo schnúť odporúčanú dobu. Odporúča sa tiež použiť valček na švy, aby sa okraje dokonale spojili.

Najlepšie je poškodeniu vinylovej podlahy predchádzať

Vinylové podlahy sú veľmi odolné a správnou starostlivosťou dokážete predchádzať jej poškodeniu. Pri sťahovaní nábytku ťažký nábytok po podlahe neťahajte. Dôležité je pravidelne zametať vinylovú podlahu mäkkou metlou alebo použiť vysávač na odstránenie nečistôt. Umývajte podlahu iba vlhkou handrou bez zbytočnej chémie. Výbornou voľbou je striekací mop s mikrovláknom.

Prečítajte si naše ďalšie tipy, ako sa starať o vinylovú podlahu .