Laminátové podlahy sú teraz ešte viac odolné. Na trhu je voduodpudivý laminát, poznáte ho? Špeciálna povrchová úprava robí z laminátu vhodnú podlahu aj do vlhkého prostredia či ako štýlovú zástenu kuchynskej linky. Obľúbená podlaha je teraz vhodná aj do náročných miestností a odolná každodennému chaosu.

Voduodpudivý laminát je vylepšenou verziou obľúbenej syntetickej podlahy so vzhľadom dreva, ktorá teraz odoláva poškodeniu vodou. Laminát ponúka realistický vzhľad, ktorý by sa dal ľahko považovať za skutočné tvrdé drevo. Laminátové podlahy sú teraz vylepšené  schopnosťou odolávať vode.

Ako funguje vodeodolný laminát?

Počas výroby laminátovej podlahy je na všetky strany dosky aplikovaný hydrofóbny náter, ktorý účinne odpudzuje vodu pri kontakte so škárami. Špeciálna povrchová úprava celej laminátovej dosky zvyšuje odolnosť, kvalitu, a teda aj celkovú životnosť laminátovej podlahy.

Prečo si vybrať voduodpudivú laminátovú podlahu?

Už názov prezrádza top benefit. Vďaka vodeodpudivému laminátu je podlaha chránená proti vlhkosti. Sú to ideálne laminátové podlahy pre priestory, ktoré majú tendenciu k najväčšiemu rozliatiu vody, ako sú kúpeľne, kuchyne a dokonca aj práčovne.

Odolnosť laminátu, ktorý odpudzuje vodu, oceníte najmä v aktívnych rodinách a v rodinách s domácim miláčikom. Životnosť takejto podlahy je oveľa dlhšia ako pri bežnom lamináte.

V porovnaní s tradičnými drevenými parketami sú laminátové podlahy navyše aj oveľa lacnejšie.

Ďalším bonusom k týmto podlahám je jednoduchá starostlivosť a údržba. Jednoduché zametanie, vysávanie a z času na čas vlhké utieranie urobí svoje. Nie je nutné žiadne pravidelné brúsenie či voskovanie. V prípade poškodenia sa dá podlaha jednoducho opraviť.

Tip na záver

Ako pri každom type podlahového materiálu, spolu s plusmi je potrebné zvážiť aj niektoré nevýhody. Hlavnou nevýhodou je, že v prípade poškodenia budete na výmenu potrebovať zakúpiť nové dosky a po niekoľkých rokoch môže byť ťažké nájsť podobný odtieň. Preto vždy odporúčame zákazníkom, aby si objednali o balík navyše do zásoby. Ak sa niečo stane, budete mať istotu, že máte dosky, ktoré ladia.

Ak vás novinka zaujala, zastavte sa v niektorom z našich showroomov, aby ste si mohli voduodpudivý laminát pozrieť osobne a rozhodnúť sa, či je to správne riešenie podlahovej krytiny pre váš domov. Naši experti vám radi poradia.