Na trhu je v súčasnosti veľa možností podlahových krytín. Možno ste nad drevenými podlahami nerozmýšľali, lebo to nie je váš štýl, no ak práve riešite rekonštrukciu, oplatí sa ich zvážiť.

Drevené podlahy sú spoľahlivou, nadčasovou a atraktívnou voľbou. Pokiaľ ide o podlahu, premyslené investovanie je vlastne kľúčom k šetreniu peňazí. Čo robí z drevenej podlahy takú dobrú investíciu?

Hodnota vášho domu sa s drevenou podlahou zvýši a vaša investícia sa vráti

Podlahy z dreva sa môžu zdať niekedy drahé, no návratnosť tejto investície je oveľa vyššia ako v prípade iných typov podláh. Ak v budúcnosti plánujete svoj dom predávať, s drevenými podlahami bude na realitnom trhu horúcou ponukou. Podlahy z dreva sa považujú za luxusné prvky, ktoré kupujúci často vyhľadávajú.

Drevené podlahy ľahko zapadnú do akéhokoľvek štýlu. Dajú sa kombinovať s moderným nábytkom, perfektne sa hodia do vintage štýlu a problém im nerobí ani minimalistická miestnosť. Naozaj nás nenapadá štýl, do ktorého by sa drevená podlaha nehodila.

Drevené podlahy sú investícia aj do zdravia vašej rodiny

Drevené podlahy sú vhodné pre alergikov. Ak máte alergiu na prach, srsť alebo na čokoľvek iné, čo sa môže uviaznuť v kobercoch, viete, že s drevenými podlahami sa to nestane. Nezachytávajú alergény a ľahko sa čistia.

Dlhá životnosť drevenej podlahy

Kým pri iných typoch podláh je pravdepodobné, že ich za život vymeníte niekoľkokrát, kvalitné drevené podlahy vám pri správnej údržbe budú slúžiť celý život a stále budú vyzerať skvelo. V priebehu rokov sa možno ošúchajú chôdzou, no to nie je problém. Stačí ich dať znova renovovať.

Dôkazom ich životnosti sú originálne podlahy v historických budovách. Používajú sa už celé stáročia, no nakoľko sa o nich správcovia budov starajú, stále slúžia a vyzerajú dobre.

Ak renovujete podlahu alebo prerábate celý svoj domov, potrebujete investície, ktoré vydržia a vrátia sa vám aj o niekoľko rokov. Drevená podlaha je skvelá voľba. Jednou z výhod drevenej podlahy je, že sa predáva v rôznych dekoroch a tak nie je problém nájsť vhodný typ pre váš domov. Naši odborníci v obchodoch Floor Experts vám ochotne pomôžu s výberom.