Je rok 2022 rokom prerábky vášho domova? Gratulujeme! Aby sme vám pomohli začať, načrtli sme všetky top trendy podláh, ktoré môžete očakávať v roku 2022. Pomôžeme vám vybrať podlahu, ktorá bude moderná a štýlová.

Vinylové podlahy v roku 2022

V roku 2022 sa bude technológia naďalej zlepšovať, takže vinylové materiály budú vyzerať takmer na nerozoznanie od skutočného dreva alebo kameňa. Luxusné vinylové podlahy sú navyše známe svojou cenovou dostupnosťou a jednoduchou inštaláciou, takže ak sa chystáte prerábať svojpomocne, zvážte práve vinyl.

Drevené parketové podlahy v roku 2022

Pre majiteľov domov, ktorí chcú luxusný vzhľad miestnosti a prírodný materiál, zostane preferovaným materiálom drevo a vyberú si tradičné drevené parkety. Trendy sa prikláňajú k autentickému vzhľadu a kvalitným materiálom, preto očakávame, že tieto podlahy zostanú nesmierne obľúbené.

Laminátové podlahy v roku 2022

Laminát je obľúbený v komerčných aj rezidenčných priestoroch a nezdá sa, že by sa to zmenilo v roku 2022. Trendy však smerujú ku kombinácii laminátu s funkciami, ako je vodeodolnosť, odolnosť voči škvrnám, reliéfne/ošúchané textúry a možnosti s veľkými variáciami.

Aké farby podláh sú trendové v roku 2022?

Áno, aj farebnosť podláh je trendová záležitosť. Prírodnými farbami neurobíte nikdy krok vedľa, sú nadčasové. No ak chcete zvoliť niečo trendové, vyberte si tieto farby:

Šedé podlahy

Sivé podlahy dodávajú priestoru modernejší vzhľad. Sú tiež skvelou voľbou, ak potrebujete zladiť podlahy s bielymi skrinkami alebo moderným nábytkom. A ak plánujete v blízkej budúcnosti predať svoj dom, sivá podlaha určite vzbudí záujem potenciálnych kupcov.

Tmavohnedé podlahy

Zdá sa, že tmavé prírodné podlahy zostávajú populárne a nie je prekvapením, prečo. Tieto materiály pôsobia hrejivo a nadčasovo.

Biele podlahy

Trendy sa aj naďalej prikláňajú k bielej, svetlej farebnosti podláh. Preto sa očakáva, že biele morené podlahy zostanú obľúbené aj v roku 2022.

Ceruzované podlahy

Ceruzovanie, tiež označované ako „vápnenie“, je technika povrchovej úpravy dreva, ktorá zvýrazňuje prirodzené detaily a charakter dreva a vytvára dvojfarebný vzhľad. Ceruzované drevené podlahy boli v roku 1500 veľmi populárne. Za posledných pár rokov sa im celkom podarilo vrátiť – a práve ceruzovanie sa očakáva ako veľký trend v nasledujúcich rokoch.

Trendové vzory podláh
Keď máte vybraný materiál a farbu, je načase zvoliť ešte vzor pokladania podláh. Aj vzory podliehajú trendom a toto sú tie najpopulárnejšie:

Široké dosky

Bez ohľadu na to, pre aký materiál, farbu alebo textúru sa rozhodnete, môžete očakávať, že na trhu uvidíte veľké množstvo širokých dosiek. V roku 2022 môžeme očakávať, že podlahové dosky budú dostupné vo väčších šírkach a dĺžkach ako v minulých rokoch.

Chevron a rybia kosť

Podlahy typu Chevron a rybia kosť budú menej bežné ako tradičné parketové vzory, ale tento trend bude v roku 2022 narastať. Je to jednoduchý spôsob, ako vytvoriť jedinečný a štýlový vzhľad domova bez obetovania kvality materiálov.

Kockované podlahy

Kockované podlahy sú už dlho obľúbené v kuchyniach a kúpeľniach. V roku 2022 očakávame, že trend prenikne aj do ďalších miestností v domácnosti a vytvoria sa zaujímavé art deco vzory aj z bežných parkiet či laminátu.

Výber podlahy cez internet môže byť zložitejší, ako si myslíte. Podlahu je najlepšie vidieť a cítiť. Príďte do nášho showroomu a zažite kvalitné podlahy. Na výber máte rôzne farby, vzory aj cenové relácie. Naši experti vám radi pomôžu vybrať najlepšiu podlahu pre váš domov.